Dějiny výživy a stravování v českých zemích1945-1970

Pevná bez přebalu lesklá
EAN:9788020036056
Značka: Academia

Zboží máme skladem. Expedujeme nejpozději druhý pracovní den.

Dostupnost: IHNED odesíláme
950 Kč
779 Kč
950 Kč
779 Kč
Anotace
Publikace přináší celkový pohled na dějiny výživy a stravování od poválečné bídy a přísného přídělového systému až po velký rozmach české haute cuisine na konci šedesátých let. Autor se zaměřil jak na domácí vaření, tak stravování v restauracích i v jídelnách. Ukazuje, jak se utvářely ceny potravin a co lidé vnímali jako luxus. Zkoumá nejrůznější aspekty ovlivňující stravovací návyky a zaměřuje se i na dobovou propagaci zdravé výživy a na prosazování inspirací ze zahraničí. Problematiku zasazuje do širokého kontextu kulturních, sociálních, hospodářských, ale i politických dějin. Dozvíte se, jak se u nás konzumovalo velrybí maso, co rád jídal Antonín Zápotocký, jak se v padesátých letech přejmenovalo tournedos Rossini, jak se sháněla čočka a játra i jak se bojovalo proti obezitě.
Informace o sortimentu
Druh sortimentu Kniha
Autor Martin Franc
Značka Academia
V prodeji od 28.01.2025
Rok vydání 2025
Pořadí vydání 1. vydání
Rozměry 16.5 x 24.0 x 5.0 cm
Hmotnost 1.38 kg
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran 736
ISBN 978-80-200-3605-6
EAN 9788020036056
Interní kód 0467846
Produktový manažer Lena Linda Knop-Kostková (lena.knop-kostkova@knihcentrum.cz)
Ceny dopravy
Vývoj ceny