Začít hrát
 
  • Zákaznická linka 597 490 490

Inspirace pro dnešní den: skořicové koblížky bez pšenice a cukru

archiv revue
Mlsáme bez výčitek svědomí.
Milí fanoušci kulinářství a zdravého životního stylu,
na dnešní den jsme pro vás připravili inspiraci na pečení bez pšenice a bez cukru. Seznámíme se s receptem na skořicové koblížky. Doba, kterou strávíte u pečení je neuvěřitelná a navíc mlsáte bez výčitek svědomí. 



SKOŘICOVÉ KOBLÍŽKY

12 koblížků

Doba přípravy: 10 minut
Celková doba: 20 minut a čas na vychladnutí
Vhodné pro: snídaně, svačiny, zákusek po obědě, bez neblahých zdravotních dopadů

Co potřebujeme?
1/4 hrnku mletých zlatých lněných semínek
1 hrnek studené vody
3/4 hrnku kokosové mouky
3/4 hrnku strouhaného kokosu - neslazeného
Sladidlo (například Buddhovo ovoce, které odpovídá 1/2 hrnku cukru)
1 1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
1 vejce

Pro dochucení lze použít čokoládové glazé (2 tyčinky, každá 100 g, tmavé čokolády - 85 % kakaa, 2 lžíce změkčeného másla, 1/2 hrnku smetany - čokoládu rozpustíme nad parou, odstavíme a vmícháme postupně máslo, pak smetanu. Mícháme, dokud nevytvoříme hladkou směs) 

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Vymastíme formu na koblihy. V hrnku nebo malé misce smícháme lněné semínko s vodou a vložíme směs na 5 minut do mrazničky. Ve velké míse smísíme kokosovou mouku, kokos, sladidlo, skořici a kypřící prášek do pečiva a všechny suroviny promícháme. Přikápneme kokosový olej a opět směs důkladně zamícháme. Lněné semínko vyndáme z mrazničky a přišleháme vejce. Potom tuto směs přimícháme do moučné směsi a uhněteme těsto. Lžící ho naklademe do koblihové formy, případně ho do otvorů zamačkáme. Vložíme koblížky do trouby a pečeme 10 minut nebo tak dlouho, dokud nebudou mírně tuhé na dotek a na povrchu nazlátlé. Necháme je 5 minut zchladnout a teprve pak je vyklopíme. 

Na 1 koblihu: 189 kalorií, 2 g bílkovin, 15 g uhlohydrátů, 15 g celkového tuku, 12 g nasyceného tuku, 5 g vlákniny, 61 mg sodíku







Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština
Život bez pšenice 10denní detox
Čeština

Život bez pšenice 10denní detox

0.0 0
298 244
Vyprodáno

Život bez pšenice

0.0 0
od 198
IHNED odesíláme
Čeština

Jde to i bez pšenice

0.0 0
204
Vyprodáno
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Obětí je vůdce náboženské sekty. Zemřel způsobem, který připomíná starozákonní trest. Náhoda? Anebo se provinil proti přikázání vlastní víry? A jak jeho vražda souvisí s masakrem, ke kterému došlo před patnácti lety? Těšte se na zamotaný příběh s mnoha překvapivými pointami.
Pavel Hubený se v ochraně přírody profesně pohybuje už od konce 80. let minulého století a v roce 2014 se stal ředitelem Správy Národního parku Šumava. V knize Divočina je naše šance formou rozhovoru s redaktorem a environmentalistou Radkem Štěpánkem přibližuje svůj pohled na minulost, současnost i budoucnost ochrany přírody a komentuje i kontroverzní a ostře sledovaná témata.
Scarlett Wilková, autorka románů Až uvidíš moře, Když přišli psi, Vekslačka a dalších, se s lehkostí i odvahou znovu vrací k Řecku – zemi, která ji fascinuje, ale také znepokojuje. Ve svém šestém románu Říkali jí Kri-kri sleduje příběh mladé dívky i proměny ostrovů, které se z ráje mění v kulisu masové turistiky. Wilková tentokrát nechává realitu prolnout s fantazií a do příběhu vnáší i otázku, kde končí skutečnost a začíná pohádka.